Global Village & minä persoonana ja vaihtarina

Tänään osallistuin yliopistoni järjestämään Global Villageen, jossa vaihtoon suuntaavat voivat kysellä heitä askarruttavista asioista suomalaisilta opiskelijoilta, jotka ovat olleet siinä maassa vaihdossa, johon ovat itse menossa.

Itse sain varmistuksen siitä, että yliopiston tarjoamat asunnot ovat melko pieniä ja halpoja (se jota olen hakenut maksaa noin 80€/kk ja siinä jaat ilmeisesti yhden melko pienen huoneen toisen henkilön kanssa. Huoneesta löytyy molemmille kapeahko sänky, työpöytä ja kaappitilaa). Olen myös tähän saakka kuullut, että Puolassa yliopistoilla ei ole omia kouluruokailupaikkoja, mutta ilmeisesti tämä asia vaihtelee yliopistoittain. Vinkkejä, joita varmasti hyödynnän, olivat ne, että euroja kannattaa nostaa jo Suomessa ja vaihtaa ne Puolassa zloteiksi. Tämä on ilmeisesti halvin tapa saada käteistä. Itse haluan käteistä lähinnä koska haluan osallistua paikallisen ESN:n tapahtumiin ja ne maksetaan käteisellä. Puolassa käteisellä maksaessa saa ilmeisesti jonkin 0,1 zlotia halvemmalla, mutta taidan silti käyttää mieluummin korttia. Toinen hyödyllinen vinkki oli sovellus nimeltä Jagdojade, joka auttaa selvittämään sen miten pääset julkisten kulkuvälineiden avulla paikasta A paikkaan B. 

Suurin osa Puolaan matkustavista on menossa opiskelemaan University of Warsaw:aan, mutta myös muualle on lähtijöitä, esimerkiksi Poznanin kauppikseen. Valitettavasti en tavannut yhtään henkilöä, joka olisi menossa minun kanssani samaan yliopistoon. 

Opiskelu ei ilmeisesti tule olemaan kovin rankkaa vaihdossa. Poznanissa opiskellut kertoi matkustelleensa (ESN:n kautta lähinnä Puolan sisällä, itsenäisesti lähimaissa) noin kolme kuukautta ja opiskelleen kuukauden. Muilla kuin kielikursseilla ei ilmeisesti ole paikallaolopakkoa, joten saa ottaa ilmeisesti melko rennosti ja ottaa Puolassa olosta kaiken irti matkustelemalla. Vaihtareille suunnatuilla kursseilla saattaa olla hieman enemmän ryhmätöitä tai vastaavia, mutta muuten kurssien arvosana perustuu lähinnä loppukokeeseen, jotka ovat ilmeisesti kaikki lukukauden lopussa. Kurssit vaihdosta hyväksiluetaan kuitenkin lähinnä hyväksytyksi tai hylätyksi, joten sinällään tärkeintä on vain läpi pääsy ja ilmeisesti kokeet ovat usein monivalintakokeita. Itse olen kuitenkin panostanut aina paljon kouluun, joten en usko ainakaan täysin unohtavani opiskelua.

Itse uskon vaihtarina olevani melko aktiivinen. Haluan kokea mahdollisimman paljon, mikä tarkoittaa, että yritän tunkea itseni kaikkialle minne kerkeän. En ole kuitenkaan kova bilehile, joten alkoholin käyttö jää varmaan aika vähille (en ole absolutisti, mutta aika lähellä kun miettii käyttämäni alkoholin määrää vuosittain). Puolaan ja mahdollisesti muihin maihin ulottuvilla matkoilla olen enemmän kiinnostunut tutkimaan nähtävyyksiä ja muuta kiinnostavaa. Kuunneltuani vaihdossa olleen tarinoita uskon, että saatan päästä viettämään aika paljon aikaa yksin matkoilla, mutta silloinkin saa paljon irti.

Luonteeltani olen sellainen, että "työ ensin ja sitten huvi" ainakin mitä tulee koulun käyntiin. Haluan tehdä asiat asap, jotta voin rentoutua ja keskittyä muuhun mukavampaan lopun aikaa. Silloin kun minut tapaa ensimmäisen kerran saatan vaikuttaa hieman kylmältä ja töykeältä, mutta kun minuun tutustuu ja pystyn rentoutumaan toisen seurassa olen oikea papupata mitä tulee puhumiseen. Niin kuin jo sanoin olen myös hyvin aktiivinen kaikessa, joten pidän järjestöissä toimimisesta ja siellä on lähes pakko olla melko sosiaalinen ja tulla muiden kanssa toimeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polish food

Lisää opiskelusta

Kurssien rankkaus