Lisää opiskelusta

Opiskelu täällä on helppoa ja tähän saakka kaikki vaihtarit joiden kanssa olen jutellut ovat kokeneet olevansa lomalla täällä. Ja olen heidän kanssaan samaa mieltä. Yhtäkään kurssikirjaa minulla ei ole luettavana ja "tentit" saa tehtyä 10-15min aikana (opettajien ja opiskelijakavereiden mukaan) ja ne ovat helppoja. Tietenkin tähän "lomailun" määrään vaikuttaa se, mitä kursseja on ottanut, mutta sekään ei vaikuta olevan suuri tekijä. 

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että vaihtareille se, että ei ole paljoa opiskelua on normaalia. Kaikki osapuolet ymmärtävät, että tavoitteenamme ei ole vain opiskella vaan myös kokea esimerkiksi matkailua.

Itselläni kurssit ja niiden luennoitsijat vaikuttavat hyviltä, mutta olen saanut myös toisenlaista palautetta kavereiltani. Joidenkin kurssien kohdalla luennoitsija vaikuttaa olevan enimmäkseen naurun kohde. Ei kannata kuitenkaan saada väärää kuvaa. Itse pidän kovasti kursseistani. Niin kuin kauppiksen kursseilla on tapana, jotkin asiat toistuvat, mutta näen sen lähinnä muistuttavana.

Luennot ovat opettajan suunnasta aika "joustavia". Luentoja kun tuntuu peruuntuvan vähän väliä. Tällä hetkellä opettajilla on meneillään flunssa buumi, mutta muutenkin vaikuttaa, että luennoitsijoiden aikatauluja ei olla suunniteltu kovin huolellisesti. Muuta tekemistä kun vaikuttaa olevan vähän väliä. Opiskelijoiden puolesta taas itse pidän siitä että olen ainakin 5 minuuttia etuajassa luentopaikalla, mutta suurin osa opiskelijoista tulee 5-30min myöhässä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polish food

Kurssien rankkaus